Web Dizajn

Web Dizajn

Dizajn i izrada web stranica


Naša djelatnost je izrada i programiranje web stranica. Nastojimo jedinstvenim dizajnom osigurati prepoznatljivost našeg klijenta u virtualnom svijetu interneta. 

Izrada web stranice se može podijeliti u nekoliko koraka odnosno faza.

Prvi korak u izradi internet stranice je dogovor sa budućim klijentom. Na prvom sastanku dogovara se pristup dizajnu stranice, prema željama klijenta određuje se da li će to biti slobodni dizajn ili korporativni više poslovni dizajn stranice. Određuju se potrebe i funkcionalnost buduće web stranice. Na primjer koliko će stranica (linkova biti na web stranici), da li će biti galerija fotografija, da li je potreban CMS sustav za izmjenu sadržaja itd. Postoje mnogo parametara zbog kojih uglavnom nema fiksne cijene kod izrade web stranice. Mi smo napravili dva fiksna paketa sa mogućnostima i parametrima koje smo uvrstili u tu uslugu, ali načelno svaka web stranica je posebna za sebe. Postoje web studiji koji prave stranice po cijeni od 1000 kuna i manjoj sa gotovo svim mogućnostima koje vi želite. Da li vam se tu čini nešto sumnjivo? Naravno da tu nešto nije u redu, jer iz iskustva za kvalitetnu i jedinstvenu stranicu je potrebno dosta truda i rada, a samo kvalitetni cijene svoj rad. Tako i mi cijenimo svoj rad i ne radimo web stranice po 1000 kuna. Ipak za razumnu cijenu se stvarno može napraviti jedinstvena i kvalitetna web stranica.

Drugi korak u izradi Internet stranice je izrada dizajna web stranice. Prema zaprimljenim uputama i našim savjetima radi se predložak dizajna koji se prema potrebi dorađuje, dok naručitelj ne bude zadovoljan sa svojim dizajnom. Upravo je ovaj korak jako važan, jer naručitelj dobiva jedinstveni proizvod, jedinstveni vizualni identitet . Također mnoge „tvrtke“ (navodnici su jer je ta riječ previše ozbiljna za neozbiljne) koriste gotove predloške, ponekad čak i bez vašeg znanja „kradu“ predloške s interneta i prodaju ih vama iako to ne smiju raditi čime i vi potencijalno postajete žrtva da vas netko proziva i optuži za krađu vizualnog identiteta, a s druge strane može se dogoditi da više tvrtki na kraju ima identičnu web stranicu.

Treći korak je izrada web stranice u HTML i CSS kodu. Ono što vidite vizualno mora se napraviti tako da naši dragi web browseri (preglednici) kao što su IE Explorer, Mozila, Crome i dr. mogu pročitati i prikazati naš novi lijepi dizajn u svom pregledniku. U pozadini onoga što vidite nalazi se hrpa nama zanimljivog koda koji vi ne trebate razumjeti, ali mi je intencija ukazati na ovaj važan korak kako naručitelji ne bi olako shvatili da je izrada web stranice lagan posao. Naravno za nas je lagan, zato što to znamo raditi i zato što to volimo raditi.

Četvrti korak je programiranje pojedinih funkcija i mogućnosti koje su potrebne da bi stranica funkcionirala kako naručitelj želi. Ovo je također jedna od vrlo važnih etapa u izradi web stranice. Us pomoć programskog jezika i baza podataka se može napraviti stvarno moćna i funkcionalna stranica, a možemo zadovoljiti gotovo sve zahtjeve klijenta u pogledu funkcionalnosti.

Peti korak je SEO (Search Engin Optimization) optimizacija stranice. Što to znači? Prijavama stranice na najpoznatije tražilice i pravilnim kodiranjem stranice doprinosimo što boljem pozicioniranju vaše stranice na internet tražilicama kao što su Google, Yahoo, Live Searh, Pogodak i druge poznate tražilice. Više o ovome možete pročitati na linku Seo optimizacija.

Na dolje priloženim linkovima možete saznati više o našoj ponudi, pogledati naše reference ili naručiti svoju web stranicu.