Programiranje Web Aplikacija

Programiranje Web Aplikacija

Programiramo Web Aplikacije koristeći najnovije tehnologijeU izradi web stranica koristimo se najnovijim tehnologijama HTML i CSS koda, te programskim jezicima PHP, Java Script, MySQL baze podataka. Navedeni programski jezici nam omogućuju da udovoljimo zahtjevima svakog klijenta.

Prema željama klijenta radimo dinamične web stranice koje uključuju samostalno dodavanje vijesti, promjenu sadržaja, razne kontakt forme za slanje poruka i e-maila, forume za rasprave, galerije fotografija, kataloge proizvoda, web narudžbe itd.

Također je moguće implementirati Flash i video animacije u stranice što podiže vizualni identitet i zanimljivost web stranice. Moguće je izraditi cijelu stranicu Flashu. Na žalost Flash kao tehnika polako izumire i sve više web preglednika polako počinje uvoditi nove standarde koji bi zamijenili Flash a to su HTM5. Moje je mišljenje da HTML5 još dugo godina neće moći nadomjestiti Flash kao tehnologiju izrade dinamičnih web sadržaja. Moram priznati da nisam Flash stručnjak, ali znam napraviti zanimljive animacije. Kolege koji su majstori u Flashu rade zaista zapanjujuće web stranice. Također android operativni sustav je povukao podršku za flash, a Apple IOS na mobilnim uređajima nije nikada niti podržavao flash tehnologiju.
CMS sustav


Što je CMS?

CMS sustva dolazi od engleske riječi Content Management System, što u webu znači sustav za upravljanje sadržajem unutar web stranica.

Prema potrebama klijenta izrađujemo CMS sustav koji omogućuje izmjenu sadržaja na web stranici. Ukoliko postoji potreba za čestim izmjenom sadržaja, na primjer vijesti koje je potrebno svakodnevno mijenjati, dodavati slike, obavijesti ili bilo koje druge informacije, moguće je pomoću CMS sustava.
CMS sustav programiramo prema potrebama klijenta, tako je moguće isprogramirati da se mijenjaju samo određeni dijelovi stranice, što smanjuje vrijeme izrade stranice.

Neke od galvnih značajki programiranja CMS sustava:
  • Jednostavnost korištenja
  • Individualni pristup potrebama svakog klijenta
  • Pouzdanost u radu
  • Zaštita podataka
  • Mogućnost kasnije izmjene i prilagodbe sadržaja
  • Dodavanja novih mogućnosti
  • Ispunjavanje svih želja i potreba klijenta


Razvijen je jednostavan CMS sustava za upravljanje sadržajem za potrebe prodaje nekretnina putem internet stranice. Primjer web stranice kojom se može upravljati putem prilagođenog CMS sustava je stranica www.summers.hr  . Ukoliko trebate funkcionalnu stranicu za prodaju i najam nekretnina slobodno nas nazovite.

Open source CMS sustav?

U radu se također koristimo i open source CMS sustavima kao što je Joomla, koji omogućava identičnu funkcionalnost kao i CMS sustav koji sami programiramo, međutim open source CMS sustavi često ne mogu zadovoljiti neke posebne zahtjeve klijenta, jer su unaprijed ograničeni u svojim funkcionalnostima. Međutim ove sustave koriste milijuni korisnika i milijuni web stranica se pogone ovim sustavima, jer su provjereni i funkcionalni, a u pravilu zadovoljavaju potrebe gotovo 80% zahtjeva korisnika. Iako se radi o "slobodnim" CMS sustavima njhova prilagodba zahtjeva dobro poznavanje PHP programskog jezika i MySQL baza podataka. Takođe smo sposobni napraviti jedinstveni dizajn i implementirati ga u navedeni CMS sustav, što uvelike skraćuje vrijeme izrade internet stranice i štedi vaš novac.

Stranice izrađe sa Joomla CMS sustavom su daleko jeftinije od stranica za koje je potrebno samostalno programiranje CMS sustava.
Primjer stranice izrađene u Joomla CMS sustavu je www.ags-oprema.com